Polityka prywatności

Polityka prywatności

Polityka prywatności
Sklep „GreyandBlue.pl” zwany dalej jako Sklep jest świadomy tego, jak ważne są poufność oraz jasne zasady gromadzenia i przetwarzania danych osobowych. Poniższy dokument ma za zadanie wyraźnie określić i przedstawić te zasady.

Administrowanie Sklepem
Wszelkie czynności związane z funkcjonowaniem Sklepu podejmuje poprzez swoje komórki organizacyjne PROOFIN, ul. Czapelska 40 lok. 8, 04-081 Warszawa.

Gromadzenie danych
I. Wszelkie dane pochodzące od użytkowników Sklepu gromadzone są na dwa sposoby:

  • informacje wprowadzane dobrowolnie przez użytkownika – poprzez wypełnienie i wysłanie formularzy: rejestracji, przywracania utraconych kont, zamówień, komentarzy, kontaktu;
  • informacje uzyskiwane podczas korzystania z Sklepu – wśród nich mogą być:
    • informacje w dziennikach serwerów – nasze serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania oraz wysłania odpowiedzi,  dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego,
    • adres IP – każdy komputer podłączony do Internetu ma przypisany niepowtarzalny numer, czyli adres IP; na jego podstawie można np. zidentyfikować kraj, z którego dany użytkownik łączy się z siecią,
    • ciasteczka (z ang. tzw. "cookies") czyli pliki tekstowe wysyłane do komputera użytkownika podczas odwiedzania strony internetowej.

II. Administratorem danych jest PROOFIN, ul. Czapelska 40 lok. 8, 04-081 Warszawa. 

Dane osobowe
Sklep zobowiązuje się do przestrzegania tajemnicy związanej z uzyskanymi danymi osobowymi. Oznacza to, że uzyskane dane pod żadnym pozorem nikomu nie są udostępniane. W większości przypadków dane, o które prosimy, to imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień może być wymagane podanie pełnych danych osobowych. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły.

Newsletter
Subskrybentom naszego newslettera wysyłamy informacje o promocjach i nowościach w naszej ofercie. Żadne inne informacje nie będą wysyłane. Jeżeli użytkownik nie życzy sobie otrzymywać więcej informacji z newslettera, może w dowolnym momencie anulować subskrypcję przez wpisanie swojego adresu e-mail i zaznaczenie "usuń". Do zapisania swojego imienia i adresu e-mail w bazie newslettera konieczne jest wpisanie danych w odpowiednim okienku na stronie www oraz odpowiedź na otrzymany pocztą elektroniczną list.

Cookies
I. Przeglądarka internetowa może przechowywać pliki cookies na dysku komputera. Pliki cookies zawierają informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Sklepu.

II. Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika.

III. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe użytkowników Portalu.

IV. Mechanizm cookies nie jest wykorzystywany do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o użytkownikach.

V. Sklep przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu:

  • właściwego dopasowania Sklepu do potrzeb użytkowników;
  • zapamiętania preferencji i indywidualnych ustawień użytkownika;
  • tworzenia statystyk oglądalności Sklepu;

VI. Użytkownik posiada możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej, aby całkowicie lub częściowo wyłączyć przechowywanie plików cookies na dysku twardym komputera. Efektem zmiany może być utrata możliwości korzystania z niektórych funkcjonalności Sklepu.

Wykorzystywanie danych
I. Dane zbierane w ramach Sklepu służą do zapewnienia określonych usług naszym użytkownikom oraz do celów administracyjnych i statystycznych, a także do ochrony Sklepu.
II. Dane te nie będą sprzedawane ani udostępniane innym instytucjom lub organizacjom ani osobom, które nie są pracownikami lub stałymi współpracownikami Portalu. Jednakże dostęp do danych mogą posiadać także firmy:

  • Google Inc. poprzez wykorzystywanie do celów statystycznych funkcjonalności Google Analytics;
  • Google Inc. poprzez wykorzystywanie do celów statystycznych funkcjonalności Google AdWords, Google AdSense;
  • Google Inc. poprzez wykorzystywanie wtyczki społecznościowej Google„+1”;
  • Google Inc. poprzez wykorzystywanie narzędzia wykluczającego niepożądane działanie programów automatycznych Google reCaptcha.
  • Facebook poprzez obecność wtyczek społecznościowych i przycisków udostępniania treści „Lubię to”, „Polecam”, „Rekomenduję”;
  • AddThis poprzez wykorzystanie wtyczki udostępniania treści w sieciach społecznościowych AddThis.


III. Na podstawie informacji uzyskanych w ramach Sklepu, Sklep może sporządzać zbiorcze zestawienia statystyczne, które mogą być ujawniane osobom trzecim. Zestawienia takie nie zawierają jednak żadnych danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników.

IV. Sklep zapewnia użytkownikom realizację uprawnień wynikających z przepisów art. 32 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo odwołania w każdym czasie zgody na przetwarzanie danych osobowych ich dotyczących, prawo żądania aktualizacji danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy.

Bezpieczeństwo
I. Sklep dokłada wszelkich starań, aby chronić system przed nieuprawnionym dostępem osób trzecich. W tym celu stosowane są m.in. firewall, urządzenia zabezpieczające serwery, urządzenia szyfrujące oraz fizyczne środki bezpieczeństwa.
II. Sklep zawierają odnośniki do innych stron internetowych. Rekomendujemy, aby po przejściu na inne witryny, zapoznać się z obowiązującą tam polityką prywatności.

Postanowienia końcowe
Sklep zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w polityce prywatności w dowolnym czasie. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób nasz Sklep obowiązuje aktualna polityka prywatności. Zmiany w polityce prywatności nie odnoszą się do zasady głównej: zachowania tajemnicy i nieujawniania osobom trzecim informacji uzyskanych od klientów.